FinnEM Akatemia - Onnettomuudesta posteriksi!
Keskellä hyytävää Atlantin valtamerta tapahtuu katastrofaalinen laivaonnettomuus, kun Costa Finlandia uppoaa osuttuaan Islannista lähtöisin olevaan valtavaan laavan kappaleeseen, joka repii laivan kylkeen ison aukon. Pimeään horisonttiin jää kaikumaan sanat; "Turku, vii häv a problem!" Meille jää samalla kasoittain dataa, kuvailuja, matkustajien kertomuksia ja paljon kysymyksiä; kuka selviytyi parhaiten ja miksi? Mitä voimme oppia tilanteesta? Voimmeko kenties saada vastauksia tähän potilaiden kertomuksista tai matkustajatiedoista? Päästäänkö ideasta tuloksiin neljässä tunnissa..?
Ilmoittaudu FinnEM Akatemian työpajaan ja ota selvää!
FinnEM Akatemian työpaja yhdistää tänä vuonna FinnEM-konferenssin teeman mukaisesti katastrofaalisen (ja täysin fiktiivisen) laivaonnettomuuden tieteelliseen etsivätyöhön ja hauskaan yhdessä tekemiseen. Onnettomuudesta posteriksi-konseptissa osallistujat pääsevät pienryhmissä tutkimaan olemassa olevaa dataa (sekä määrällistä että laadullista), pohtimaan tutkimuskysymyksiä ja hypoteesejä sekä löytämään ja tulkitsemaan, joskus yllättäviäkin, tuloksia. Prosessin aikana pienryhmät luovat omannäköisensä tieteellisen posterin, joka esitetään työpajan päätteeksi kaikille. Ihan niin kuin oikeassa konferenssissa!
Tämä raakaa merihenkeä ja syvää tieteellistä pohdintaa yhdistävä työpaja sopii muuten kaikille! Olit sitten ensimmäistä opinnäytetyötä kirjoittava kansi-opiskelija tai useamman tieteellisen julkaisun vyön alla omaava väitöskirja-kapteeni, juuri sinä olet tervetullut mukaan! Monipuolisuus ja moniammatillisuus onkin tämän työpajan (meri)suola. Ainoa mitä tarvitsee on oppimisen ja yhdessä tekemisen iloista henkeä sekä ehkä pientä analyyttistä (lasi)silmää. Kapteeninhattu ja piippu eivät ole pakollisia, mutta saa olla mukana.
Työpajan aikana käydään läpi tutkimusprosessia (aineiston läpikäynti, tutkimuskysymyksiä, analyysimenetelmiä ja tiedon visualisointia sekä tulosten tulkintaa), jonka yhteydessä osallistujille tarjotaan perustyökaluja ja apuja yksinkertaisin keinoin suorittaa aineiston analyyseja, löytää tuloksia kysymyksiin sekä tuottaa omaa tekstiä sähköiseen posteriin. Varoituksen sanana; tässä työpajassa ei erotella määrällisiä ja laadullisia tutkimusmenetelmiä vaan kaikkea on mahdollisuus oppia.
Kiinnostuitko kenties? Hyppää kyytiin!
KOULUTTAJAT
Christoffer Ericsson
Ensihoidon koulutusvastaava Arcada
Väitöskirjatutkija (Helsingin yliopisto)
Anu Venesoja
FT
Ensihoidon yliopettaja
Marko Hoikka
LT, vastaava lääkäri PSHVA, Palveluyksikkö Akuutti
Anssi Saviluoto
Akuuttilääketieteeseen erikoistuva lääkäri
Jyväskylä
Workshopista saa todistuksen ja erikoistuville lääkäreille Oulun Yliopisto on myöntänyt erikoistumispisteitä seuraaville erikoisaloille:
Akuuttilääketiede(4)
Anestesiologia ja tehohoito(4)
Kirurgia / runkokoulutus(2)
Psykiatria(2)
Psykiatria / runkokoulutus(2)
Sisätaudit / runkokoulutus(2)
Terveydenhuolto (EL)(4)
Työterveyshuolto(2)